Mark Smit Kunsthandel

Over Ons

Samen met zijn echtgenote Anna Smit-Loor is jurist Mark Smit in 2002 een eigen kunsthandel gestart. Mark Smit is gecertificeerd registertaxateur 19e eeuwse schilderkunst.

De Kunsthandel

Mark Smit Kunsthandel is gevestigd in het voormalige gemeentehuis van Ommen en gespecialiseerd in schilderijen uit de 19e en 20e eeuw.

De collectie schilderijen uit de periode 1820-1970 is een van de grootste en meest veelzijdige in Nederland. De 19e eeuw is vertegenwoordigd met vrijwel alle grote namen uit de (Hollandse) Romantische School, Haagse School en de Amsterdamse Impressionisten. De nadruk bij de 20e eeuw ligt op de ‘klassiek-modernen’: de Luministen, de schilders van de Bergense School en Groninger Ploeg komen ruimschoots aan bod.

Naast de gerenommeerde schilders bevat de collectie vele kwalitatief goede werken van ‘kleine meesters’ en naoorlogse abstracten. Jaarlijks worden er twee tentoonstellingen georganiseerd in eigen huis. In het najaar ligt het accent op schilderijen tot 30.000 euro. Tijdens de belangrijke jaarlijkse schilderijenverkoop in februari wordt veel werk van museale kwaliteit getoond. Daarbij verschijnt een catalogus met 120 kleurafbeeldingen en bijbehorende kunsthistorische informatie.

Daarnaast nemen wij deel aan de kunstbeurs PAN Amsterdam www.pan.nl.

Interieur Mark Smit Kunsthandel
Zaal Klassiek Modern

Expositieruimte

Mark Smit Kunsthandel is gevestigd in het voormalige stadhuis van Ommen. Het historische pand uit 1828 is fraai gelegen aan de Overijsselse Vecht. De inrichting van de oude burgemeesterskamer, trouwzaal en raadzaal harmonieert met de verschillende schildersstijlen. De zaal voor moderne kunst is ingericht met designmeubelen.

U kunt meer dan 150 schilderijen bewonderen in een persoonlijke en ongedwongen sfeer. Er is ruime parkeergelegenheid op eigen terrein en in de nabijheid van de kunsthandel.